PORTFOLIO

Beelden 2017

Category: 2017

Het oorspronkelijke park heeft in ruim anderhalf jaar een spectaculaire metamorfose ondergaan. Het was een flink karwei maar het is gelukt! En hoe!? Wij zijn in elk geval zeer tevreden met het resultaat.

Het vrijwel geheel vernieuwde park biedt een fraai decor voor de tentoonstelling “Beelden 2017”. Tal van monumentale en museale werken zijn in de tentoonstelling opgenomen waardoor het park het karakter heeft gekregen van een groot buitenmuseum. Dit jaar tonen 70 kunstenaars ongeveer 80 buitenbeelden en 60 beelden in de binnenruimten. Hoewel het accent ligt op de hedendaagse beeldhouwkunst toont Landgoed Anningahof dit seizoen, als enig park in Nederland, tegelijkertijd werken van een selecte groep oude meesters, van een grote groep hedendaags bekende kunstenaars en van jong talent. Daarmee wordt inzicht gegeven in hoe de Nederlandse beeldhouwkunst zich ontwikkelt. En dat is vooral ook te danken aan de grote inspanningen in brede zin van de kunstenaars.

Naast de tentoonstelling Beelden 2017 zijn er dit jaar ook weer extra en wisselende tentoonstellingen (Outplacement, Kunstwegen, Lichthal en Vechthal)

Deelnemende kunstenaars Beelden 2017:
Armando, Hans van Bentem, Kees Bierman, Maze de Boer, Kevin van Braak, Tim Breukers, Erik Buijs, Sjoerd Buisman, Tom Claassen, Wia van Dijk & Frank Straatman, Nicolas Dings, Gerard Groenewoud & Tilly Buij, Stefan Gross, Klaas Gubbels, Jeroen Henneman, Heringa/Van Kalsbeek, Ewerdt Hilgemann, Marieke de Jong, Wouter Klein Velderman, Maartje Korstanje, Bastienne Kramer, Ruud Kuijer, Herman Lamers, Herman Makkink, Marjolijn Mandersloot, Leonard van Munster, Herbert Nouwens, Michel van Overbeeke, Pim Palsgraaf, Nico Parlevliet, Chris Peterson, Jens Pfeifer, André Pielage, Lorenzo Quintanilla, Adriaan Rees, Paul de Reus, Cornelius Rogge, Simcha Roodenburg, Marc de Roover, Paul Segers, Tanja Smeets, Luk van Soom, Elisabeth Stienstra, Rob Sweere, Shinkichi Tajiri, Maurice van Tellingen, Pim Trooster, Levi van Veluw, Henk Visch, Jan Eric Visser, Rob Voerman, André Volten, Auke de Vries, Famke van Wijk, R.W. van de Wint, Zeinstra & Van Gelderen Architecten.